18 de març del 2013

Avui hem fet la Caminada Solidaria 2013

Aquest diumenge 17 de Març 2013 hem fet la caminada solidaria dins dels actes organitzats per l’equip Va per a tu! dins la Trailwalker 2013.
                                                    
El punt d’inici per a les dues caminades ha sigut la Plaça Lluís Companys de Montcada i Reixac.
 

Els itineraris han sigut els següents:

La caminada llarga al Poblat ibèric de Les Maleses ha sortit a les 8:00 h. portada per l’Andreu i la caminada curta a les 10:00 h. portada per en Jaume.

Les dues han estat perfectament coordinades entre tot el gran equip de companys que han fet de suport per una bona causa, als quals els volen agrair l’empenta i il·lusió que han posat, a estat tot un èxit solidari.

Un grup de 105 persones, entre companys de El Cim, amics, familiars i altres companys nous que hem conegut i que s’han desplaçat expressament dels seus lloc de residència: Caldetes, Barcelona ... per a venir a col·laborar amb la causa solidaria d’Intermón Oxfam. Tots han posat el seu petit gra de sorra, per a convertir aquests somnis en una realitat palpable. Es van obrint portes i tots junts entrem per a veure com mica en mica ajudem a la gent que ho necessita.

I endavant !!! Tots junts comencem a fer camí. El temps meteorològic sembla dubtós, tot i que, ni nosaltres ni cap dels companys dubtem en cap moment que gaudirem amb aquest esdeveniment, tot i que  s’ha deixat  anar alguna ruixada. El sol també ens guinyat l’ullet de tant en tant J fent una breu aparició.

Travessem el pont i la carretera ja que la muntanya ens espera i comencem a enfilar-nos per aquelles pistes que ens duran primer al Turó de Moia a 239 metres alçada.

És com si encara estigués pujant i veient l’alegria reflectida a les cares dels companys de la caminada tot i plovent.

Anava conversant amb ells i cada vegada m’omplia més d’energia positiva. Persones que no estaven acostumades a caminar i ho anaven fent amb una gran satisfacció mentre aguantaven el paraigües com si fos un estri habitual d’un senderista. Hem rigut  tots plegats i la germanor ha estat la protagonista durant tota la caminada.

Superada la primera pujada on hem aprofitat per fer-nos unes fotos entre la boira, comencen la baixada per tornar a endinsar-nos per aquells bonics senders, en aquesta ocasió mullats i enfangats, però nosaltres continuem xerrant, explicant-nos vivències, fent bromes, sentint-nos units. No hi ha terreny ni meteorologia que pugui impedir aquestes ganes d’avançar.

I amb aquest ritme que ens caracteritza aviat hem arribat a fer el cim del Poblat Ibèric de Les Maleses a 462m alçada en mig de la Serralada de Marina. Quin caliu !!! tot i que la boira cobria el bonic paisatge, allà dalt hi havia una escalfor impressionant, tots amb somriures a la cara deixant ben present a totes les fotografies.

Ara toca recuperar forces i quina millor manera que somiar amb el magnífic esmorzar que ens esperava a Reixac, uns entrepans de botifarra preparats per uns voluntaris magnífics i que han esta boníssims !!!, patates fregides, aigua, vi, cava, un cafetò o talladet acompanyat d’unes boníssimes ulleres fetes per la nostre companya Magda!!!

Tots els comentaris a la sala dels Amics de Reixac son de satisfacció. Podria resumir aquest dia com un gran dia, com diu en Serrat, però també com ell diu “mañana también” o perquè  ens encantarà veure-us al Concert Solidari del dia 6 d’Abril a les 22:00 h. a l’Auditori de Montcada.

Tot junt podem !!!. Continuem companys, un petit gest es pot convertir en un somriure per els que ho necessiten.

 

Gràcies a tots i endavant !!!


                                                                             Carme Salas
 
 
 
 
Podeu veure més fotos a aquest enllaç:
 
https://picasaweb.google.com/103587522600904941260/CaminadaSolidaria2013#

fotos de José Ramón, l'Alfons, Lluis Gràcia, Carles de la Cruz i Mariona Bosch.