13 de gener del 2013

PREPARACIÓ CAMINADA SOLIDARIA TRAILWALKER 2013



   
Aquest dissabte 12/01/13 hem anat amb l’equip Trailwalker 2013: Carles, Jaume, Dolors i Carme, amb familiars i companys de caminades: Lluís, Miquel, Carme, Judit, Ramón i Jordi a preparar el recorregut des de Montcada-Poblat de les Maleses-Ermita de Sant Pere de Reixac que passarà a formar part de la caminada solidaria que farem el dia 17 de Març  dins del actes previstos per a recaptar fons i així poder facilitar una miqueta més la vida al poble de Sahel i nosaltres completar els 100 Qm. que tenim per endavant amb la gran satisfacció del camí que ja portarem recorregut amb l’ajut de tots vosaltres. La Mariona i la Magda han fet amb nosaltres la part final del recorregut.


Hem sortit de la Plaça Lluís Companys, no sense abans haver fet un cafè amb llet en una cafeteria per a fer-nos passar el fred en veure reflectides en un termòmetre de Montcada la temperatura de 0º i -1º. 

Però, nosaltres estem preparats per això i lo que s’esdevingui. Així que cap a dalt que el camí fa pujada però assequible per anar fent en bona companyia, després ja baixaria.
Fins i tot el temps en ha acompanyat, quin solet més maco ha sortit a rebre’ns a mida que anavem fent camí.
I pujant hem sigut protagonistes d’un succés el qual ha tingut un final molt satisfactori.


Començant a caminar per la pista hem trobat un gos que s’havia extraviat del seu propietari i en Jaume ha trucat al telèfon que portava escrit al collar. En principi no podia contactar-hi, però després li ha trucat el propietari dient que l’estaven buscant ell i un altre company per diferents camins i que no el trobaven. Pensant en veure si el veuríem en baixar, li ha tornat a trucar el propietari del gos dient que ja l’havien trobat. Resulta que ell solet havia tornat cap a casa. Res com tornar a casa per a dinar !
 


Per a fer el primer cim al poblat ibèric de les Maleses, el qual es troba al turó que rep el mateix nom. A la vegada, serveix de límit municipal entre els termes de Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles.

Es tracta d'una elevació de 462 m de la Serralada de Marina, des d'on es pot dominar visualment tot el Vallès, part del Barcelonès i part del Maresme. Així mateix té bona visibilitat sobre els massissos del Montseny, Montserrat i Prepirineu.
 
Passant per la font dels caçadors i la font dels avellaners a on havien roques amb diferents cares dibuixades, molt curiós, el nostre següent objectiu era l’església de Sant Pere de Reixac. En aquest punt ens esperaven la Mariona i la Magda, les quals ens han portat una coca d’escalivada i unes ulleretes de pasta de full, tot per llepar-se els dits !!!. Com sempre super  avituallats per a fer la baixada amb elles com a nous.




Aquesta està situada d’alt d'un turó, al vessant occidental de la Conreria. Està documentada des de l'any 992. Va ser refeta a mitjans del segle XI i consagrada el 1048. Cap a l'any 1676 es va transformar adquirint el seu aspecte actual. Va ser parròquia fins el 1876. Consta de dues naus paral·leles capçades amb sengles absis, cobertes amb voltes de canó d'època moderna. Es creu que la nau de migdia podria ser del segle X i l'altra correspondria a la reforma del segle XI. Al costat de la porta, adovellada i situada al mateix lloc que l'original, s'alça el campanar, de base quadrada i coronament octogonal, del segle XVII. Adossada a l’església hi la casa conventual, amb una finestra gòtica. El conjunt va ser restaurat per Jeroni Martorell l'any 1951.



I ben documentats hem tornat cap a Montcada per a dinar havent aprofitat el matí fent salut, amb genial companyia, com sempre, podent formar part per una estona de la cultura d’altres èpoques, sent protagonistes d’unes vistes impressionants i amb l’il·lusió de tornar-hi amb tots vosaltres a passar un gran dia per a recordar.
Sou primordials, tots junts ho aconseguirem. Endavant !!!
 
                                                                                                          Carme Salas