18 de desembre del 2011

Felicitació de Nadal

L'equip de Va per a tu! desitgem que passin unes bones festes!



Entrevista de l'equip al butlletí d'Intermón Oxfam

1. Com us vau conèixer?
Una mica complicat d’explicar. D’una banda, una persona del grup demana col•laboració a amics i coneguts, i aconsegueix engrescar a participar dues persones, tot i que encara no es coneixen personalment. Ja en som tres. Per a acabar de formar el grup, posa un anunci al tauler d’anuncis de la Trailwalker i s’hi posen en contacte dues persones més, que també havien posat un anunci al tauler de la web. Finalment, completem l’equip amb la parella d’un dels components. I ja està el grup format. Ja ens podem posar mans a l’obra. Aquesta iniciativa que el tauler d’anuncis de la web de la Trailwalker fos el mitjà per fer finalment el nostre equip, serà una de les moltes anècdotes que sumarem a aquesta aventura que tot just comença ara.

2. Què us va motivar a voler participar en el Trailwalker?

La motivació neix de les ganes d’aconseguir un objectiu que suposa un repte en molts sentits:
1r repte) Formar part d’un equip. Primer et planteges fer-ho amb amics i coneguts. Quan amb aquests no n’hi ha prou, et planteges fer-ho (per què no?) per mitjà del tauler d’anuncis de l’organització de la Trailwalker 2012.
2n repte) Formes un equip amb algunes persones que fins aleshores no coneixies i et sembla que encara serà més enriquidor. Fins i tot afegeix un toc de misteri a la necessitat de treballar en equip i en xarxa...
3r repte) El repte humà. Amb el poc temps de què disposem normalment, haurem de trobar temps i energies, unir idees, esforços, etc., treballar plegats per a un fi no personal (si més no, no del tot). Sents que formaràs part d’un projecte “de molts per a molts”. Podrem contribuir, de forma desinteressada, que altres persones millorin la seva situació, recaptant diners i donant suport a la tasca d’Intermón Oxfam.
4t repte) El repte físic: 100 km són molts quilòmetres per a fer-los seguits. No camines sol i això afegeix la necessitat de tenir esperit d’equip. És un objectiu que no pots, ni vols, aconseguir sol/a, sinó amb el grup.

3. Quin pla d'entrenament esteu seguint?

D’una banda, no vivim a la mateixa localitat: tres components del grup viuen a Barcelona, una a Esplugues de Llobregat i dos més a Montcada i Reixac. D’altra banda, els nostres ritmes són diferents, dos són corredors habituals de trails, una camina i la darrera camina i corre. El nostre pla d’entrenament inclou fins al gener entrenament per separat (els dos corredors tenen un calendari de curses personal per al 2012). Cada un segueix entrenant com fins ara, però a partir del gener, a més, elaborem un calendari per trobar-nos, almenys un cop al mes, per fer alguna caminada llarga i seguir les recomanacions de l’organització.

4. Quines iniciatives penseu dur a terme per recaptar donatius?

Una cosa tenim clara: cal aportar totes les idees que tinguem en el grup. Tot suma en un mateix sentit i objectiu. Madurar les propostes i preparar un calendari d’actuacions per fer la tasca al més interessant possible. Entre les idees que pensem dur a terme hi ha:
  • Elaboració d'un mural amb les fotos de tots els col•laboradors que aportin 1€.
  • Acords amb empreses i entitats col•laboradores.
  • Implicació en els nostres projectes de personalitats del món de l’esport.
  • Sopars solidaris a l’espai cedit per l’ABI de Montcada i Reixac.
  • Sortejos de material dels nostres col•laboradors.
  • Venda de samarretes solidàries.
  • Organització de caminades entre el grup de seguidors.
Per fer-ho tindrem el suport dels mitjans de comunicació, de la xarxa Facebook, Twitter, blocs, correus electrònics i entitats col•laboradores i aprofitarem el material que la Intermón Oxfam Trailwalker ha posat a disposició dels equips i el material que elaborarem més personalitzat per al nostre equip “Va per a tu!” . Tot just comencem, però ja estem recollint els primers fruits del treball que hem fet fins ara, i això ens encoratja a continuar la tasca. La Intermón Oxfam Trailwalker ja ha canviat les nostres vides, ara esperem el dia 5 de maig 2012 per canviar la de molta més gent del món.