7 de maig del 2012

Per fi, el gran dia!!!


TRAILWALKER 2012 - MARXA SOLIDARIA


El cap de setmana 5 i 6 de Maig 2012 ha tingut lloc la Trailwaker 2012, marxa solidaria organitzada per Intermón Oxfam en la qual participen equips formats per 6 components entre els quals es troba el nostre equip “Va per a tu”. D’aquests, 4 caminen 100 km. Solidaris per recaptar fons per fer pous d’aigua a Etiòpia. Enguany la ruta ha sortit d’Olot amb arribada a Sant Feliu de Guíxols. En Carles, la Dina, la Dolors i la Carme hem fet aquesta distancia en 24 hores 11 minuts, mentre que la Magda i la Mariona ens han donat un suport inigualable. La satisfacció per l’èxit aconseguit amb una companyia genial no te preu.


Bé, aquest es el relat d’una gran aventura compartida amb uns companys i suport de caminada genial i també amb tots els companys que vàrem tenir sempre molt presents connectant dues marxes alhora: la Trailwalker i la Montcada-Montserrat. Podeu pensar que no es pas possible, però jo us asseguro que sí. L’experiència impressionant el sentir-nos tant i tant ben acompanyats per una gran quantitat d’amics, companys de caminades (gent de El Cim, felicitats i un plaer el compartir camí amb vosaltres !!) i familiars que sense estar presents ho estaven i ens donaven força per aconseguir aquest gran repte solidari. Moltes gràcies a tots, sou els millors !!!


I ha arribat l’hora de començar la marxa J

Olot: 11:00 a.m. Sona l’esclat del tret de sortida i tots els equips passem sota l’arc de sortida mentre estàvem sent filmats per càmeres fixes i altres aèries. Ens va cridar molt l’atenció una petita càmera aèria que sobrevolava tota l’onada de gent amb la forma d’un petit helicòpter. Molt curiosa !!. I mentre érem gravats, la multitud començava a avançar, passavem per sota d’aquell arc com si d’onades a la platja es tractés, amb força empenta, les quals tenen un encant particular el quedar-te-les mirant i t’omple de goig el pensar que nosaltres en formem part.


Primer poble: Sant Esteve d’en Bas. Primera trobada amb el nostre gran equip de suport- Quina alegria el que et vinguin a rebre i caminin una estona amb tu fins arribar al control, es viu d’una altre manera la caminada. Les veiem de lluny i corríem cap a elles per abraçar-nos. Magda i Mariona sou fantàstiques. Tu Mariona ja veig que aviat faran botes de la marca “Salomon, con estas botas avanzas un montón” J






Segon poble: Sant Feliu de Pallerols. En Carles i la Carme vàrem córrer una mica durant els darrer tram per arribar a aquest poble. No, no es que tanquessin el control ni molt menys, ni tampoc tancaven el restaurant. El motiu era “top secret”, encara que ara us el desvelaré, perquè jo no el vaig saber fins després, jejeje . Ens havien preparat un magnífic pícnic per a dinar. Encara tinc la imatge davant dels meus ulls:
 1.- De primer plat un arròs barrejat que feia de primer i segon BONISSIM !! Carxofa…La fórmula us la desvelaré en el proper capítol. “La cuina de la Magda es una passada”. To be continued…


2.- Per a postres uns maduixots amb nata que feien goig i n’estaven de bons i refrescants...! . També hi havien plàtans per escollir.


3.- Per acompanyar: pa (quines barretes amb cereals mes bones). Beguda: aquarius de taronja, nestea i aigua.

Només faltava una becaina sobre l’herba prenent el solet i la Mariona cantant-nos alguna cançoneta. Tot era de somni..., però mes tard va fer-se realitat, les cançons, no el dormir, que podia esperar a l’endemà. Inoblidable !!! Per cert. Magda, el moneder esta a…. J


I tant ben avituallats reemprenem la marxa ara cap al...


Tercer poble: Amer. Com a tots els altres vàrem marcar amb el xip que portàvem a la polsera, beure un caldet, menjar una mica de fruita i fins i tot fuet.

Aquí li vàren fer una cura als peus a la Dina el servei d’assistència. Abans els hi havia embenat en Carles com a “metge” experimentat, ja que encara no havia arribat en Lluis, que després posaria en pràctica la seva experiència com a metge sanitari de podologia quirúrgica. La cua de l’ambulància, per a fer equilibris….


I amb aquest peus tant ben embolicats, com obres d’art abstractes i alguna que altre pintura expresionista vàrem arribar al...



Quart poble: Anglès. D’Amer a Anglès he de dir que no vaig veure els quilòmetres després del gran repertori de temes de cançons que van sortir a la llum. Antics, moderns, marxosos, balades lentes, rock, reggae i com no, el tema que mes es va repetir durant la nit “Caminante no hay camino” d’en Serrat. Golpe a golpe y verso a verso…”La banda sonora de nuestras vidas”.

No vàrem tenir temps d’aprendre anglès per lo que els temes en aquest idioma sortiran a la segona part.

Un berenar de luxe: una coca deliciosa amb xocolata i endavant que teníem un llarg tram fins el...


Cinquè poble: Girona. El primer tram en companyia del nostre gran suport, la Mariona, la Magda, la Marina i en Lluis. Mariona quin gran repertori de Zarzuela en tant bonica veu, com vaig gaudir-ne !!!.


En arribar ja haviem passat la meitat dels quilòmetres de la caminada. En el quilòmetre 50 ho vàrem celebrar fet-nos una foto i en el 56... Girona i ja de nit vàrem sopar.


Menú: Pasta o arròs, ous durs i fruita (encara quedaven fresons, que be). Pa i beguda.


En aquest tram el poliesportiu a on vàrem marcar tant per entrar com per sortir, com en altres, estava ple de gent, ja que hi havia un servei de massatges i de cura de peus. Molta gent feia cua i la Dina i la Dolors en varen fer us. Però mes ben cuidats no podíem estar, ja que en Lluis primer els hi havia fet els primers auxilis i després els segons. Som supers, per suport i atenció hem tingut la millor.


Magda el moneder esta a….


I cap i peus en marxa cap al...


Sisè poble: Cassa de la Seva. Quina meravella les samarretes que portàvem amb la llum incorporada al pit i també una llum intermitent a l’esquena. Anant tots junts amb una llum encesa il·luminava el camí per a tots.

Al poliesportiu vàrem prendre un brou i empanadeds, per a continuar el nostre camí que cada vegada ens situava mes a prop del nostre objectiu.


Sete poble: Llagostera. Hi vàrem arribar de dia i en entrar al poliesportiu i marcar, vàrem veure a la llista que ja estava marcat el nostre número, el 36. I es que tenim un poder, ja presenten la nostra arribada imminent.


Darrer servei de massatges i cura de peus i cap al penúltim i...


Vuitè poble. Santa Cristina d’Aro. El quilòmetre 91,100 km. En veure la Magda i la Mariona una mica abans d’arribar en mig del camí, en Carles i jo vàrem córrer per la gran alegria de veure-les, això ja s’acostava. Sou un tresor suport !! Quin esmorzar:  flautes boníssimes i quin cafè amb llet. M’ho vaig menjar i beure amb mes gust que mai, estava tot deliciós !!.


I tant ben avituallats, ja només ens quedava fer aquells 9 quilòmetres per finalitzar la caminada al Novè poble: Sant Feliu de Guíxols, primordialment per a trobar-nos tots a la línia de meta.


Pel camí un home de l’organització anava fent entrega d’unes floretes com a detall divertit i eixerit, per una estona després veure el rètol “Terme Municipal de Sant Feliu de Guíxols” anunciant que en uns pocs quilòmetres més, ja hauríem arribat.


I així ho vàrem fer, tots 4 junts entrant a Sant Feliu de Guíxols pels seus carrer fins el port, veient de lluny l’arc d’arribada el qual vàrem travessar aixecant una pancarta de l’equip “Va per a tu” amb els nostres patrocinadors de la Trailwalker 2012.


El sentiment després de creuar aquest arc va ser molt emotiu, abraçades i llàgrimes inevitables, vàrem pujar al podi per a fer-nos la foto de l’equip al complert i també ens filmaven.


Hem viscut una experiència inoblidable !!, el fet d’haver aconseguit aquest objectiu solidari amb l’ajut de tots vosaltres, encara el fa més gran. GRÀCIES, SOU UNA GENT ENCANTADORA !!


Un plaer continuar fent camí amb tots vosaltres per molts anys !!





                                                                                              Carme Salas