17 d’abril del 2012

25a. Marxa Ripollet - Montserrat del CER


Aquest darrer diumenge 15/04/12 en Carles, la Dina i la Carme hem fet com a preparatòria per la Trailwalker 2012 la marxa Ripollet-Montserrat de 47 km.

Us relato la gran aventura, perquè realment ho ha sigut:

A les 5:00 h. del matí sortíem de la plaça del Riu Ripoll, davant de l’Ajuntament, uns 430 caminants amb un objectiu fixat: arribar a Montserrat.

Abans de començar ja em vaig trobar companys de caminades, després, durant la marxa en continuaríem trobant més i en acabar també. En bona companyia els objectius es gaudeixen el doble.

I així caminant pel costat del riu durant força estona vàrem anar guanyant terreny fins arribar al primer control a Sant Julià d’Altura  on hem coincidit amb en Moisés, un company de caminades al que no veia des de feia temps.  ( foto 1)

Caminant, corrent i pujant vàrem arribar al Coll de la Riba, punt de confluència amb la travessa Matagalls-Montserrat que va ser comú al nostre itinerari fins al final de la caminada.

En arribar al Coll del Queixal i després d’agafar una pista que baixava fort, ja estàvem al segon control a la Casa de l’Obac, segell i foto amb els companys que segellaven les targetes i d’avituallament. Aquí em varen dir que era la primera dona que passava per el control ( foto 2).

I seguint la nostre ruta amb aquesta empenta i alegria que ens caracteritza, abans del tercer control vindria un avituallament que em va recordar la darrera Matagalls-Montserrat quan el vàrem passar a les 5:00 h. de la matinada, aquesta vegada amb entrepans de botifarra, begudes i patates braves.

Aquest tercer control el trobaríem a la cruïlla Hostal del Palà, per creuar el riu i anar cap al camí de La Creu, pujar les famoses pedres amb varies marques indicatives de diverses rutes i baixar aquelles que tantes vegades havíem trepitjat per desembocar a Monistrol de Montserrat.

En travessar el poble, la nostre sorpresa va ser que a la vegada s’estava celebrant una cursa de BTT pels voltants i justament ens els vàrem trobar en un carreró estret venint amb força velocitat, però després es varen desviar i nosaltres vàrem continuar la marxa amb l’objectiu als nostres peus: LA MUNTANYA DE MONTSERRAT.

Aquesta muntanya m’encanta i més pujar-la amb tant bona companyia. Vàrem pujar pel camí dels tres quarts, en el qual vas guanyant alçada ràpidament fins a trobar les escales que ja anunciaven la nostre arribada imminent.


En arribar al desviament del camí a la Santa Cova, quina va ser la nostre sorpresa de poder presenciar un rescat amb helicòpter de dos escaladors a l’aeri de Montserrat. Al final de les escales, el control d’arribada  de Montserrat. Tot plagat 7:45 hores en fer els 47km,  arribant en Carles i jo en els llocs 19è i 20è. En el control ens vàren confirmar que era la primera dona en arribar dels 430 participants.

Puc descriure aquesta arribada amb una gran alegria compartida amb tots el companys de la caminada que ens vàrem anar reunint a mida que arribàvem.

Estic encantada companys, amb vosaltres fer camí es gaudir !!


                                                                                                                                  Carmes Salas.